Mersin'de Engelli Gençlere Müzik Eğitimi

Büyükşehir Belediyesi ve İçel Üniversitesinin iş birliği ile hayata geçirilen 'Engelsiz Koro ve Orkestra' projesi kapsamında 15 engelli genç müzik eğitimine başladı.

İçel'de 'Engelsiz Koro ve Orkestra Projesi' kapsamında müzik eğitimi alan 15 engelli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde sahneye çıkacak.

İçel Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, büyükşehir belediyesi ve İçel Üniversitesinin (MEÜ) iş birliğinde, engelleri yıkmak adına müziği tercih eden 15 engelli genç, Yenişehir Kampüsü Engelsiz Yaşam ve Sanat Merkezi'nde bir araya gelerek müzik eğitimi almaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığında görevli Manolya Karaoğlan, engellilere yönelik projenin büyük önem taşıdığını belirti.

Engelli vatandaşların toplum içerisindeki varlığının bazen unutulduğunu ifade eden Karaoğlan, şunları kaydetti:

'Onlar da toplumun bir parçası. Sağlıklı vatandaşlar neye ihtiyaç duyuyorsa engelli vatandaşlarımız da bu gereksinimleri hissediyor. Aslında aynı şeyleri düşünüyor, aynı şeyleri konuşuyoruz. Müzik de bu ortak ifadelerden biri. Biz İçel Büyükşehir Belediyesi ve İçel Üniversitesi olarak istedik ki engelli gençlerimiz düşüncelerini, hislerini içlerinden geldiği gibi müzikle bize aktarabilsinler. Biz bu gençlerin başarabileceklerine inanıyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz.'

Grup, eğitimler sonrası 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde sahne alarak konser verecek.
Kaynak: AA