EXPO 2016 Antalya'da 'Moritanya Milli Günü' Kutlandı

EXPO 2016 Antalya sergi alanında 'Moritanya Milli Günü' kutlaması yapıldı.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, milli gün etkinliği kapsamında, Moritanya İslam Cumhuriyeti Kültür ve Elişleri Bakanı Mohamed Lemine Ould Cheikh Mohamed Yahya, Tarım Bakanı Lemina Moma ve beraberindeki heyet kente geldi.

Heyet, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık ve Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından VIP binasında karşılandı.

Karşılama töreninin ardından EXPO ziyaretçi defterini imzalayan Yahya, burada yaptığı konuşmada, EXPO 2016'ya katılımlarının, Moritanya ve Türkiye ilişkilerinin güçlülüğünün göstergesi olduğunu belirtti.

EXPO Antalya'nın tema olarak 'çocuk ve çiçeği' benimsemesinin önemine işaret eden Yahya, 'Çünkü güller açarken çocukların yüzündeki gülümseme, bugünkü ve gelecekteki nesillere doğayı sevmeyi ve çevreyi korumayı teşvik eder.' ifadesini kullandı.

Etkinliğin katılımcı ülkelere, çevre, tarım ve yeşil kentler konusundaki tecrübe ve becerilerini sergilemek için güzel bir fırsat sunduğunu vurgulayan Yahya, bu nedenle kurdukları ülke bahçesinde, EXPO 2016'nın genel temasıyla uyumlu olarak Moritanya'dan getirilen 15 tohumun ekildiğini kaydetti.

Kök ise Moritanya Milli Günü'nü kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda hızla gelişmeye başladığına dikkati çeken Kök, Moritanya'nın EXPO'ya katılımının, ülke kültürünün ziyaretçilere tanıtılmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

Kök, bu vesileyle iki ülke arasında kültür ve turizm ilişkilerinin de gelişeceğine inandığını bildirdi.

Konuşmaların ardından heyet, Moritanya bahçesinde verilen kokteyle katıldı. Katılımcılar, daha sonra bahçedeki çiçeklere su verdi.

Turkcell EXPO Kulesi'ne de çıkan heyet, seyir terasından alanı seyretti.

Moritanya Milli Günü kutlama etkinlikleri, Elwan Azawan'ın performansıyla son buldu. Moritanya'ya özgü çalgılar ve yerel kıyafetlerle ülkeye özgü şarkılar seslendiren grup, beğeni topladı.

Kaynak: AA