Başakşehir Belediyesi'nden Eğitime Destek

Başakşehir Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemeleri ile destek oluyor.

Başakşehir Belediyesi'nden Eğitime Destek
Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada öncelikle okul yönetimi ve öğretmenler tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler tespit ediliyor. Sonrasında ise belediye görevlileri, kırtasiye malzemelerinden oluşan çantaları öğrencilere dağıtıyor. Güvercintepe Hikmet Ulubay Ortaokulu’nda yapılan çalışmada 46 yardıma muhtaç öğrenciye kırtasiye desteği sağlandı. İlçe genelindeki tüm ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere çanta, kalem, defter gibi temel ihtiyaçların yanında etkinlik yapabilecekleri malzemeler de hediye ediliyor.

“Okulumuzda ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize bu imkanı verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” diyen Hikmet Ulubay Ortaokul Müdürü Celal Işık, "Bizler her sene öğrencilerimizden yardıma muhtaç olanların tespitini yapıyoruz. Bu yılda sağ olsun belediyemiz bize destek oldu. Çocuklarımız hediyelerini görünce çok memnun oldular" dedi.

500 öğrenci faydalanacak

Okulların açılmasıyla başlayan ve ilçe genelinde devam eden kırtasiye yardım çalışmalarının sonunda toplam 500 öğrenci bu uygulamadan faydalanmış olacak. Ayrıca yeni eğitim öğretim dönemi başlarken, vatandaşların okul kıyafeti talebine göre ’Destek Kart’ imkanı sağlanarak her öğrenci için ödenek sağlanıyor. Okul kıyafetleri için vatandaşlar 15 Ekime kadar Başakşehir Belediyesi’ne başvurabilecek.
Kaynak: İHA