Zabıtaların Yardımı Karşılıksız Kalmadı

Sivas'ta, parasını kaybeden üniversite öğrencisine, aralarında topladıkları parayı veren 6 zabıta memuru, Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından altınla ödüllendirildi Aydın: 'Kötü örneklerin olduğu bir süreçte, böyle güzel bir davranışın yaşanmış olması bizi son derece mutlu etti'.

Sivas'ta, parasını kaybeden üniversite öğrencisine, aralarında para toplayarak yardım eden 6 zabıta memuru, altınla ödüllendirildi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, parasını kaybeden üniversite öğrencisi Gözde Arslan ile onun mağduriyetini gideren 6 zabıta personelini makamında kabul etti.

Üniversite eğitimi için ilk kez Sivas'a gelen Gözde Arslan'ın bir talihsizlik yaşayarak bankamatikten çektiği parasını kaybettiğini aktaran Aydın, öğrencinin bunun ardından zabıtaya müracaat ettiğini belirtti. Zabıta personelinin ise kendi arasında para toplayarak öğrencinin mağduriyetini giderdiğini anlatan Aydın, 'Zabıta personelimiz gerçekten bizleri insanlık adına gururlandıran bir davranışla kaybedilen parayı kendi aralarında toplayarak öğrenci arkadaşımıza veriyor. Zabıta personelinin davranışının başka insanlara da örnek olmasını diliyorum.' diye konuştu

Aydın, şunları kaydetti:

'Geçtiğimiz yıl bana bir şey anlatılmıştı. Bir asker 2 bin 300 lira para buluyor ve bulduğu parayı getirip zabıtaya teslim ediyor. Askerin cebinde sadece 5 lirası var. Arkadaşlarımız parayı kaybeden kişiyi bulup, parasını teslim ediyor. Ülkede genelde medyaya kapkaç ve hırsızlık gibi haberler yansıyor. Kötü örneklerin olduğu bir süreçte böyle güzel bir davranışın yaşanmış olması bizi son derece mutlu etti. İnanıyorum ki öğrenci kardeşimiz de Sivas'a ilk adım attığında böyle bir talihsizlikle karşılaştiği için çok üzülmüştür ama akabinde böyle bir güzellikle, insanlıkla karşılaşması da farklı bir düşünce oluşturmuştur.'

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Gözde Arslan ise yurt parasını ödemek için bankamatikten para çektiğini ve arkadaşının yanına giderken parasını düşürdüğünü söyledi.

Daha sonra durumu zabıtaya bildirerek telefon numarasını bıraktığını ve oradan ayrıldığını aktaran Arslan, 'Zabıta ağabeyler beni arayarak yanlarına çağırdılar. Kendi aralarında para toplamışlar ve bana verdiler. Almak istemedim, çünkü onlar da maaşla geçinen insanlar. Zorla parayı verip, çay ikram ettiler. Beni mağdur bırakmadılar. Başka bir şehirden gelip Sivas'ta böyle bir olay yaşamak çok güzel bir şey.' diye konuştu.

Arslan, duyarlı davranışlarından dolayı zabıta personeline teşekkür etti.

Belediye Başkanı Sami Aydın, zabıta personelini çeyrek altınla ödüllendirdi.
Kaynak: AA