Malatya Büyükşehir Belediyesi Üst Yapı Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ilçe sınırları içinde bulunan 3,6 kilometre uzunluğundaki Barguzu Caddesi'nde değişim dönüşüm ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Barguzu Caddesi'nde başlatılan düzenleme çalışmalarının 1,3 kilometrelik ilk etabında altyapı çalışmalarını tamamladı, üst yapı çalışmaları ise sürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaları yerinde inceledi.

Bostanbaşı'nda güzel bir bulvarın ortaya çıktığını ve 3,6 kilometre uzunluğundaki caddenin 1,3 kilometrelik bölümünün altyapısını yaptıklarını belirten Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından 6 kilometre içme suyu, 3 kilometre de kanalizasyon şebeke döşediğini kaydetti.

Çakır, 'MASKİ gelecek yıl da Bostanbaşı ve Yakınca bölgelerimizde 12 milyon liranın üzerinde bir bedelle şebeke hatları yenileme çalışmaları yapacak. Ölçülebilir ve kontrol edilebilir su sistemleri kurulacak.' ifadelerini kullandı.

Cadde devam eden üst yapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Çakır, 35 metre genişliğindeki caddede 2 metre genişliğinde bisiklet yolu, 2 metre genişliğinde cep otoparklar, 4 metre genişliğinde kaldırım, 1 metre genişliğinde de kanal yanı kaldırım yapıldığını bildirdi.

Kaynak: AA