Hakkari Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari’deki terör saldırısında şehit olan Asteğmen Ömer Baydilli ve er Latif Aşık Muslu, İstanbul’da Fatih Camii’nden son yolculuklarına uğurlandı. Duygu dolu anaların yaşandığı cenazeye yoğun katılım oldu.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde karakola düzenlenen terör saldırısında şehit olan askerlerden 23 yaşındaki Asteğmen Ömer Baydilli ve 20 yaşındaki er Latif Aşık Muslu Fatih Camii’nden son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Org. Musa Avsever, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehit askerlerin yakınları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazede taziyeleri şehit askerlerin yakınları kabul etti. Asteğmen Ömer Baydilli’nin babası Samim, annesi Elif ve abisi Ömür Baydilli ile yakınları tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı dökerken şehit Latif Aşık Muslu’nun babası Kamil ve Annesi Melek Muslu da şehit çocuklarının tabutuna sarılarak ağladı. Şehit yakınlarını komutanlar ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül teselli etti.

Şehit askerlerin cenaze namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Cenaze namazının ardından silah arkadaşlarının omuzlarına alınan şehitler, tekbirler eşliğinde son yolcuğa uğurlandı. Asteğmen Ömer Baydilli’nin cenazesi defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliğine götürülürken, şehit er Latif Aşık Muslu’nun cenazesi memleketi Çankırı’ya gönderildi.
Kaynak: İHA