AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı

AK Parti İl Başkanı Mete:'15 Temmuz'dan sonra bu ülke yeni bir güne uyandı, yeni bir sayfa açtı. Bu örgüte yardım ve yataklık eden kurumlarda ne kadar insan varsa bunlarla ilgili bir temizlik hareketi başladı. Bu hareketin siyasi uzantıları da var elbette”

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, '15 Temmuz sonra bu ülke yeni bir güne uyandı, yeni bir sayfa açtı. Bu örgüte yardım ve yataklık eden kurumlarda ne kadar insan varsa bunlarla ilgili bir temizlik hareketi başladı. Bu hareketin siyasi uzantıları da var elbette.' dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısı, Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

15 Temmuz ve terör şehitleri için dua okunması ile başlayan toplantının açılışında konuşan Mete, ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet ve yaralılara şifa diledi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini kaydeden Kadem Mete, 'Adına PYD denilen, PKK denilen, IŞİD denilen, YPG denilen, FETÖ denilen ne kadar terör örgütü varsa hepsini lanetliyorum. Bunlarla olan mücadelemizi de hiçbir zaman sekteye uğramayacağının bilinmesini istiyorum. Bu topraklarda bizler var olduğumuz sürece bayrak inmeyecek ve ezanlar dinmeyecek.' diye konuştu.

15 Temmuz'da milletin darbecilere gereken cevabı verdiğini hatırlatan Mete, şunları kaydetti:

'15 Temmuz'dan sonra bu ülke yeni bir güne uyandı, yeni bir sayfa açtı. Bu örgüte yardım ve yataklık eden kurumlarda ne kadar insan varsa bunlarla ilgili bir temizlik hareketi başladı. Bu hareketin siyasi uzantıları da var elbette. Siyasilerde, bu konuda ciddi bir temizlik yaptı. Bu konuda MHP'yi tebrik ediyorum. Sayın Devlet Bahçeli kendi partisi içerisinde ciddi bir temizlik yapmış ve yapmakta. AK Parti'ye gelince sayın Cumhurbaşkanımızın Genel Başkan olduğu dönemde, 2013 yılından itibaren paralelle mücadele konusunda başta il ve ilçe başkanları olmak üzere ciddi bir ayıklanma yapıldı. Daha sonra göreve gelen il ve ilçe başkanlarında yapılan tetkikler sonucunda çok dikkatli bir şekilde eleme yapıldı ve sıkıntısı olan kişiler göreve getirilmedi. Bu aynı zamanda milletvekillerimiz için de geçerli. 2014 seçimlerinde sonra o tarafla bir çeşit bağlantısı olanlar ayıklandı. Muğla'da AK Parti teşkilatları içerisinde görev almakta olan bazı arkadaşlarımız hakkında gerekli işlemleri yaptık, ama bunu kamuoyunda davullu zurnalı ilan etmek gibi bir zorunluluğumuz yok.'

Bugüne kadar CHP’de FETÖ’den ihraç edilen kimsenin bulunmadığına dikkat çeken Mete, şu bilgileri aktardı:

'CHP'nin her hangi bir mensubunun FETÖ ile alakası var diye görevden alındığını duydunuz mu? FETÖ sıkı denetlenen kurumlara girmiş, emniyet teşkilatına girmiş, MİT'e girmiş, AK Parti'ye girmiş, MHP'ye girmiş de bir tek CHP'ye mi girmemiş. FETÖ terör örgütü mensuplarının namaz kılan, oruç tutanlar ile alakası yok. Bu örgüt sanki sadece namaz kılanlar, abdest alanlar, oruç tutanlar arasındaymış gibi bir algı var. Asla bu yanılgıya düşmememiz lazım.'

Konuşmaların ardından 15 Temmuz şehitleri fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Ayrıca, gazeteci Kenan Gürbüz'ün, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik Marmaris'te yaşananları ve sonrasında darbeci askerlerin yakalanması için gerçekleştirilen operasyonları anlatan 'Direniş Ateşinin Yakıldığı yer: Marmaris' isimli belgeselin gösterimi yapıldı.

Kaynak: AA