13. Geleneksel Zeytinburnu Yöresel Günler Şöleni Başladı

Türkiye’nin farklı iklimlerinden 24 bölgenin yöresel tatlarını sergilendiği Yöresel Günler Şöleni başladı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, tüm İstanbulluları şölene davet etti.

Farklı iklimlerinden 24 bölgenin yöresel tatlarının sergilendiği Geleneksel Yöresel Günler Şöleni, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın katılımıyla başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından, birbirinden özel mutfakları vatandaşlarla buluşturan 13. Zeytinburnu Yöresel Günler Şöleni ilk gün yoğun ilgi gördü. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’na kurulan stantlarda satışa çıkan yöresel tatlar ve eşyalar vatandaşların beğenisine sunuldu.

Şölenin açılışına katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu ilçesinde yaşayan insanların farklı bölgelerden bir araya geldiğini söyledi.

Türkiye dışında da Doğu Türkistan ve balkanlardan göçüp Zeytinburnu’nda yaşayan insanların olduğunu ifade eden Aydın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Biz 13 yıl öncesinde buradaki zenginlikten yola çıkarak bu etkinlikleri başlatmıştık. Şu an 24 tane dernek var. 9 gün süreyle 7 bölge, Türk dünyası ve balkanlar olmak üzere her akşam burada etkinlikler var. Bunun dışında asıl önemlisi derneklerimizin yöneticileri, sabahtan akşamın geç saatlerine kadar buradaki stantlarda muhabbet ediyorlar, kendi kültürlerinin ürünlerini bir birlerine ikram ediyorlar. Ben, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’na tüm İstanbulluları bekliyorum. 9 gün süreyle Türkiyeyi, Türk dünyasını ve balkanları burada yaşamaya davet ediyorum.”

Yöresel tatları fırsat bilerek 15 Temmuz Meydanı’na akın eden vatandaşlar da şölenden oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Farklı lezzetlerin tadına bakan vatandaşlar, şölenin ziyaret edilmesini tavsiye etti. Şölende çeşitli halk oyunları ve türkülere de yer veriliyor.
Kaynak: İHA