VEDAŞ'ın Kış Faaliyetleri

VAN - Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), 2015'te yaptıkları çalışmalar hakkında açıklama yayımladı.

VEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, bölgede kar yağışı ve tipi nedeniyle şebeke hatlarında ciddi zararların oluştuğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hizmet bölgelerinde yer alan Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illeri ile bu illere bağlı ilçe, köy ve mezralarda yoğun kar yağışı ve fırtınalı hava birçok yolu ulaşıma kapatıp, yaşamı olumsuz etkiledi. Bu durum özellikle kırsal bölgelerde elektrik şebekelerimize de ciddi zararlar verdi. Enerji sürekliliğini sağlamak amacıyla meteorolojinin kar uyarısı yaptığı ilk gün kriz planımızı hazırlayarak çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda, Arıza Bakım ve Onarım ekiplerimizin sayılarını ve vardiyalarını artırdık. Bazı noktalarda hava sıcaklığının eksi 30 dereceyi bulduğu havalarda ve devam eden fırtınalı kar yağışında dahi arızalara müdahele edebilmek adına ekiplerimizi sürekli aktif ve mobilize durumda tuttuk."

Çetin geçen kış şartlarında elektrik şebeke hatlarının en az hasarla çıkması için yaz döneminden kapsamlı şebeke iyileştirme çalışmaları yapıldığı bildiren açıklamada, çalışmalarda parça çalınması nedeniyle zarar gören direklerin onarıldığı, iletken kontrolleri yapılarak şebekenin kışa hazır olması için gerekli tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.

Açıklama, "Kriz yönetiminin önceden planlanma ve ekiplerin teyakkuz halinde görev yapmasıyla hizmet bölgemizde uzun süreli enerji kesintisi yaşanmamıştır. Ancak yolların kapalı olduğu ve ulaşımın imkansız olduğu noktalarda yaşanan kesintilereyse yollar açılır açılmaz müdahale edilebilmiştir" denildi.

Kaynak: AA