ABD'de İdam

Florida eyaletinde 3 kadını öldüren mahkumun cezası zehirli iğneyle infaz edildi

ABD'de 3 kadını bıçaklayarak öldürmekten mahkum edilen hükümlünün cezası zehirli iğneyle infaz edildi.

Vali Rick Scott'un ofisinden yapılan açıklamada, eski bir karnaval işçisi olan ve 3 kadını öldürmekten mahkum olan Oscar Ray Bolin'in idam edildiği belirtildi.

Bolin'in, Starke şehrindeki Florida Eyalet Hapishanesi'nde yerel saatle 10.16'da zehirli iğneyle öldüğü açıklandı. Vali Scott'un 1986'daki Teri Lynn Matthews cinayeti için ekimde imzaladığı ölüm kararı infazının 12 dakika sürdüğü kaydedildi.

Bolin, Tampa'nın kuzeyindeki Pasco Country'de bir postaneden kaçırılan 26 yaşındaki Matthews'in yanı sıra 17 yaşındaki Stephanie Collins ve 25 yaşındaki Natalie Holley'i öldürmekten ölüm cezası almıştı. Her üç kadın da bıçaklanarak öldürüldü. Mahkumun 1987'deki bir başka tecavüz ve cinayet davasıyla da ilişkili olduğu, konunun Bolin'in yeğeninin itirafıyla ortaya çıktığı belirtildi.

Matthews'in annesi Kathleen Reeves ve Collins'in ailesi de infaz sırasında hazır bulundu. Reeves, idamın bir anlam ifade etmediğini çünkü 3 cinayet işlemesine karşın sadece 1 kez öldüğünü söyledi.

Öte yandan idamının öncesinde Bolin, mahkum edildiği kanıtların gerçek olmadığını savundu. Huzurlu olduğunu dile getiren Bolin, yargılamanın devam ettiği 28 yılın ardından bu cezanın bir kurtuluş olduğunu ifade etti.

Bolin, infazından bir gün önce ABD'deki bir televizyon kanalına konuşarak, her 2 kurbanı da tanımadığını, hiçbir zaman görmediğini ve maktullerle hiç bir araya gelmediğini iddia etmişti.

Yargılanması esnasında Bolin'in savunmasını yapan avukat Rosalie Martinez, Tampa'nın tanınmış bir avukatlarından olan kocasından boşanarak Bolin ile 1996'da canlı yayında evlenmişti.
Kaynak: AA