Ordulu İki Kafadardan Tedes İçin Klip

Ordu’da 1.5 ay önce uygulamaya konulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) için iki arkadaş, Karadeniz türküsünü TEDES’e uyarlayarak klip çekti.

Ordulu İki Kafadardan Tedes İçin Klip
Ordu’da pilot bölge olarak 18 Kasım’da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen TEDES kapsamında Karadeniz Sahil Yolu boyunca 24 saat fotoğraf ve video kaydı yapan kule radarlar, hız limitleri üzerine çıkan sürücüleri tespit ediyor. Yol üzerinde hız limitini aşan sürücülere trafik cezaları çekilen fotoğraflarla birlikte PTT kanalıyla ulaştırılıyor. Uygulama kapsamında ceza yiyen sürücülerin tepkisinin ulusal basının gündemine sık sık gelmesinin ardından Ordu’da iki arkadaş, TEDES uygulaması hakkında ilginç bir klip çekti. Ordu’nun ünlü halk türküsü ‘Akşam oldu yanıyor da Ordu’nun ışıkları’ türküsünü ’Akşam oldi çakayi da TEDES’in flaşları’ ismiyle TEDES uygulamasına uyarlayan iki kafadarın klibi sosyal medyada kısa sürede büyük ilgi gördü.

“AKŞAM OLDİ ÇAKAYİ DA TEDES’İN FLAŞLARI”

Türkünün uyarlanan sözleri şöyle:

"Akşam oldi çakayi da TEDES’in flaşları, çok gözümü alayi da flaş patlamaları. Oy başkanum başkanum da vallahi yavaşladum, fotoğraf yollamışsın da vallahi çok şaşırdım. Oy arabam arabam da dayanmayi yollara, TEDES mahvettin bizi da gidemiyok Ordu’ya. Oy başkanum başkanum da vallahi yavaşladum, fotoğraf yollamışsın da vallahi çok şaşırdım. Duble yollar yapıldı da bu hız limiti niye, tamam canımız mühim de yayan mı gelek Ordu’ya. Oy başkanum başkanum da vallahi yavaşladum, fotoğraf yollamışsın da vallahi çok şaşırdım."
Kaynak: İHA