Malatya Tüketici Eğitim Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova Açıklaması

Malatya Tüketici Eğitim Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, mal ve hizmet fiyatları yükseldikçe tüketiciler, daha bilinçli harcama yapacağını belirtti

Malatya Tüketici Eğitim Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova Açıklaması
2016 yapılan zamları değerlendiren Malatya Tüketici Eğitim Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, mal ve hizmet fiyatları yükseldikçe tüketiciler, daha bilinçli harcama yapacağını kaydetti.

Düzova, "Yapılan zam Tüketiciler olarak mutlaka bize zararlı, faydalı değil. Âmâ zaman neden geldiğini birçok tüketicimiz biliyor, birçok tüketicimizde bilmiyor. Bizde iki ekonomi var, bir ülke ekonomisi, bir diğeri ise aile ekonomisi, biz tüketiciler olarak aile ekonomisini yönetiyoruz. Ülke ekonomisin yönetenlerde yapılan bu zamda rahatsız, âmâ gelişmekte olan bir ülkeyiz, zam gelmek zorunda. Zammın gelmesi bir yanda da tüketiciye şöyle bir faydası var. Mal ve hizmet fiyatları yükseldikçe tüketiciler, daha bilinçli harcama yapacak ve israfa karşı mücadele edecek, tutumlu olmaya çalışacak ve gelir, giderini daha iyi hesaplamak zorunda kalacak. Eskiden, pazara gittiğimizde kilolarla sebze, meyve alıyorduk. Şimdi tek tek almak zorundayız. Buda beraberinde israfı önleyecek Tüketiciler olarak birazda israfla mücadele etmek zorundayız" dedi.

Kaynak: İHA