Karatay Üniversitesinin Sektör Danışmanlığı Projesi Devam Ediyor

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleşen “Sektör Danışmanlığı” projesi tanıtım programları, Solimpeks Firması ile devam etti.

Solimpeks Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gökalp, üniversitede gerçekleşen toplantıda, sektör danışmanlığının üniversitede yetişen gençlere vizyon kazandıran bir proje olduğunu söyledi.

Diğer şirketlerden farklı olarak önce dış pazara yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Gökalp, "Öğrencilerimize tavsiyelerimiz, global dünyada bir dil pek bir şey ifade etmiyor, birden fazla yabancı dil ile sektöre hazırlanmanız gerekiyor. Ar-Ge faaliyetlerine önem veren bir firma olarak dünyada ilk güneş enerji sistemini üreten firmalardan bir tanesiyiz" dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise çok kısa sürede bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Konya Ticaret Odası’nın 22 bin üyesinin olmasının bu projenin ilerlemesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Sade, "Verdiği destekler için firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Solimpeks Firması enerji konusunda 12 öğrencimize danışmanlık yapacak. Türkiye’de benzeri olmayan bir programı uyguluyoruz. Sektör Danışmanlığı öğrenciye vizyon, sektör bilgisi kazandırma, öğrencinin ufkunu açma ve sektöre hazırlama programıdır. Biz öğrencilerimize bu programla dünyayı, ülkeyi ve bölgeyi görebilecek bir ufuk açmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA