İzmir'deki Terör Operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğü: "Suça sürüklenen çocukla ilgili basında yer alan haberlerdeki iddialar gerçek dışıdır"

İzmir Emniyet Müdürlüğü, Menemen ilçesinde geçen hafta düzenlenen terör operasyonunda yakalanan bir çocukla ilgili basında gerçeği yansıtmayan iddialara yer verildiğini bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 29 Aralık 2015 günü Menemen ilçesi Asarlık bölgesinde, "PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapmak ve güvenlik güçlerine taşlı saldırı" olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eylemlere karıştıkları tespit edilen 10 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Zanlılar arasında yer alan 15 yaşındaki C.K. ile ilgili bugün bazı gazetelerde çeşitli iddiaların yer aldığına değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Haberlerde adı geçen C.K. (15) isimli suça sürüklenen çocukla ilgili işlemler, yaşının küçük olması nedeniyle Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği tarafından Çocuk Suçları Savcılığında yapılmış, ifadesi de Çocuk Suçları Savcılığında alınmıştır. Haber içeriğinde iddia edildiği gibi İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülmemiştir. Basında yer alan haberlerdeki iddialar asılsız ve gerçek dışı olup, haberlerin devlete ve güvenlik güçlerine olan güveni sarsmaya yönelik olduğu değerlendirilmektedir."

İzmir'in Menemen ilçesinde yürütülen terör operasyonu kapsamında yakalanan zanlılardan 2'si çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA