Zeytinburnu'ndaki Patlamanın 8. Yılı

Davutpaşa semtindeki bir iş merkezinde meydana gelen patlama sonucu ölenler anıldı.

Davutpaşa'daki bir iş merkezinde 8 yıl önce meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler anıldı.

Patlama sonucu yaşamını yitirenlerin yakınları ve mesai arkadaşları, olayın meydana geldiği Davutpaşa'daki alanda bir araya geldi.

'Davutpaşa'yı unutmadık, unutturmayacağız' yazılı pankart açan gruptakiler, çeşitli sloganlar attı.

Olayda hayatını kaybeden Kadir Cesur'un eşi Arzu Cesur, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, 8 yıldır adalet arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Kendileri için değil hayatını kaybeden tüm işçiler için mücadele verdiklerini belirten Cesur, 'Bütün kaygımız ve mücadelemiz, ekmek mücadelesinin işçinin hayatına mal olmaması içindir. İstedik ki bir daha Davutpaşalar olmasın. Başka yürekler, canlar yanmasın. Davutpaşa unutulmasın' diye konuştu.

Cesur, patlamanın meydana geldiği alanın, olayın unutulmaması için park yapılmasını talep ettiklerini aktardı.

Anma törenine katılanlar daha sonra hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını ve ellerindeki karanfilleri, patlamanın gerçekleştiği alana bıraktı.

Davutpaşa'daki Emek İş Hanı'nda, ruhsatsız havai fişek atölyesi olduğu belirtilen bir iş yerinde, 31 Ocak 2008'de meydana gelen patlamada 21 kişi hayatını kaybetmiş, 115 kişi yaralanmıştı.

Olayla ilgili 10 sanığın yargılandığı davada mahkeme, 2 sanığın 7 yıl altışar ay hapis, 2 sanığın 30 bin dörtyüzer lira adli para cezası, 2 sanığın beşer yıl hapis, 1 sanığın da 18 bin 200 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar vermiş, aralarında Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın da bulunduğu 3 kişinin ise beraatine hükmetmişti.

Kaynak: AA