Burhaniye'de '12. Zeytin Hasat Festivali'

Festival kapsamında geleneksel deve güreşi yapıldı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde gerçekleştirilen '12. Zeytin Hasat Festivali' kapsamında geleneksel deve güreşi yapıldı.

Burhaniye Belediyesi Güreş Arenası'nda düzenlenen etkinlikte çeşitli şehirlerden getirilen yaklaşık 200 deve güreşti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve güreş komitesi, arenaya inerek halkı selamladı.

Havanın sıcak ve güneşli olmasını fırsat bilen Burhaniyeliler de arenaya gelerek etkinliği ilgiyle izledi. Güreşlerin sonunda kazanan develerin sahiplerine kupa ve madalyalar takdim edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı konuşmada, havanın güzel olmasından dolayı katılımın da çok fazla olduğunu söyledi.

Burhaniye'nin Ege Bölgesi'nin incisi ve çok değerli bir ilçe olduğunu ifade eden Uğur, 'Devletimiz de Burhaniye'ye gereken önemi veriyor. Emniyet Müdürlüğü ile Kaymakamlık binasıyla bu yatırımlar başladı. İnşallah, en kısa zamanda Burhaniye Devlet Hastanesi'nin de temeli atılacak. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Burhaniye'ye bir amfi tiyatro kazandıracağız' diye konuştu.
Kaynak: AA