Burdur Valiliği Açıklaması

'Burdur Valiliğimiz ve sayın Valimiz Hasan Kürklü'nün ismi kullanılarak, Ankara'daki inşaat firmaları aranarak '3 şehidimiz var, şehit ailelerimize ev yaptırmak için yardım talep ediyoruz' şeklinde telefonla para istenildiği duyulmuştur' 'Burdur Valiliğimiz ve sayın Valimiz adına telefonda yardım adı altında para istenmesi söz konusu değildir'.

Burdur Valiliği ile Vali Hasan Kürklü'nün ismi kullanılarak Ankara'daki bazı inşaat firmalarından para talep edildiği, vatandaşların ve iş adamlarının bu kişilere itibar etmemelerinin gerektiği bildirildi.

Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Son zamanlarda Burdur Valiliğimiz ve sayın Valimiz Hasan Kürklü'nün ismi kullanılarak, Ankara'daki inşaat firmaları aranarak '3 şehidimiz var, şehit ailelerimize ev yaptırmak için yardım talep ediyoruz' şeklinde telefonla para istenildiği duyulmuştur. Burdur Valiliğimiz ve sayın Valimiz adına telefonda yardım adı altında para istenmesi söz konusu değildir' denildi.

Vatandaşların ve iş adamlarının telefon aracılığıyla yardım talep eden bu kişilere itibar etmemesi istenilen açıklamada, bu tür telefonlara muhatap olanların en kısa sürede emniyet güçleriyle irtibata geçmesinin, bu kişilerin yakalanması açısından önem arz ettiği belirtildi.
Kaynak: AA