Tirilye'ye İtfaiye Birimi Kurulması Talebi

Mudanya'nın tarihi ve turistik Tirilye Mahallesi'nde, sık sık yaşanan yangınlar nedeniyle itfaiye birimi kurulması için imza kampanyası başlatıldı.



Mahalle Muhtarı Süleyman Alkız, bin 660 nüfuslü, 700 haneli mahallede evlerin yüzde 70'nin ahşap ve tarihi bina olduğunu, yangınlarda büyük zararların yaşanmasını istemediklerini söyledi.

Daha önce mahallede itfaiye araçlarının bulunduğunu belirten Alkız, 'En son yaşanan yangında, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin Mudanya'dan yaklaşık 25-30 dakika sonra olay yerine gelmesi, tüm Tirilyelileri tedirgin etti. Mahallemizde tarihi eserlerin yanı sıra eski ve ahşap yapı çok fazla. Poyraz rüzgarlarına açık olan mahallemizde çıkabilecek bir yangın, korkunç neticeler yaşatabilir. Bu yüzden Tirilye'de bir itfaiye biriminin kurulmasını istiyoruz' diye konuştu.

Her perşembe kurulan semt pazarında imza kampanyası başlattığını dile getiren Alkız, bir hafta boyunca kapı kapı dolaşarak, vatandaşlardan imza toplayacağını ve daha sonra imzaları Mudanya Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına vereceğini anlattı.
Kaynak: AA