MARKA'nın '2016 Yılı Mali Destek Programı' Tanıtıldı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), '2016 yılı Mali Destek Programı'nı tanıttı.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde yapılan tanıtım toplantısında konuşan MARKA Yalova Destek Ofisi Koordinatörü Murat Özkan, 2016'da 10 milyon 500 bin liralık bir desteğin verileceğini söyledi.

Özkan, mali destek programının 3 ana başlık altında toplandığını dile getirerek, 'Bunlar, Makine İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Üretim Altyapılarının Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı, Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı. Bu programlarla ilgili olarak internet üzerinden başvuru yapılacak. İnternet üzerinden yapılacak başvurular için son tarih, 8 Nisan' diye konuştu.

Proje dosyalarının teslimiyle ilgili son başvuru tarihinin ise 15 Nisan olarak belirlendiğini belirten Özkan, 'Her bir mali destek programı için toplam 3 milyon 500 bin liralık pay ayrıldı. Makine İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı için kabul edilen projelere asgari 30, azami 400 bin lira destek vereceğiz. Üretim Altyapılarının Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı için kabul edilen projelere asgari 75, azami 750 bin lira destek vereceğiz' ifadelerini kullandı.

MARKA'nın verdiği desteklerden faydalanabilmek amacıyla diğer illerin birçok proje ürettiğini anlatan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan da 'Yalova, proje çıkartmakta çok zorlanıyor. Oysa MARKA bünyesinde çok güzel destekler var. Bu konuda duyarlı olmak lazım. Hep birlikte bu işe el atmamız lazım' değerlendirmesinde bulundu.

Programa Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ve Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel de katıldı.

Kaynak: AA