Gümüşhane Nüfusunu En Fazla Artıran İl Oldu

Belediye Başkanı Çimen: 'Şehrimizin kurtuluşunun 100. yılı olan 2018'e kadar kentin temel altyapı ve çevre sorunlarını çözme ve 2023'e kadar da şehrimizi marka kent haline getirme hedefiyle çalışıyoruz'

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, en fazla nüfus artışının, binde 34,2 ile 151 bin 449 nüfuslu Gümüşhane'de gerçekleştiği bildirildi.

TÜİK verilerine göre, 2014'te 146 bin 353 olan Gümüşhane nüfusu, geçen yıl itibarıyla binde 34,2 artarak 151 bin 449 kişiye yükseldi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından gerçekleştirilen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2015 yılı nüfus sayımı öncesinde belediye olarak kampanya başlatarak çalışma yürüttüklerini hatırlattı.

Yaptıkları çalışmanın ardından güzel bir sonuç aldıklarını belirten Çimen, şunları söyledi:

'Nüfusumuzun artmasından dolayı mutluyuz. Türkiye'de nüfusunu en fazla artıran il konumundayız. Binde 32'lik büyüme sağladık. Bugün açıklanan sonuçlara göre 40 bin 78 olan merkez nüfusumuz 41 bin 604 oldu. Köylerle birlikte nüfusumuz ise 52 bin 628'den 53 bin 74’e ulaştı. İl genelinde nüfusumuz 151 bin 449 oldu. İkametgahımızın artmasında herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi. Çalışmalarımız sırasında görev alan personelimize, bizlere desteklerini esirgemeyen muhtarlarımıza, nüfus hizmetleri personeline ve sorumluluklarını yerine getiren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.'

Çimen, belediyelerin en büyük gelir kaynaklarının İller Bankası'ndan aldıkları pay olduğuna işaret ederek, 'Bu payın artması şehrimize yapacağımız hizmet kalitesinin de artmasını sağlıyor. Farklı projeler üreterek şehrimizin geleceği için mücadele ediyoruz. İki temel hedefimiz var. Şehrimizin kurtuluşunun 100. yılı olan 2018'e kadar kentin temel altyapı ve çevre sorunlarını çözme ve 2023'e kadar da şehrimizi marka kent haline getirme hedefiyle çalışıyoruz' dedi.

Çimen, 2015 yılında 16 milyon liralık proje ihale ettiklerini, 11 milyon liralık da yatırım gerçekleştirdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

'2015 yılı içinde başlattığımız Gençlik Parkı, Harşit Çayı Kanalizasyon Projesi, Kent Park ve Hayvan Barınağı, modern pazar yeri, yeni su depoları, örnek mahalle projeleri, yeni mezarlık alanı, katı atık tesisi, mezbaha ve hayvan pazarı, yeni belediye depoları, klimalı duraklar, peyzaj ve park çalışmalarımız devam ediyor. Kaynaklarımızın artmasıyla daha çok projemizi hayata geçirebiliyoruz. Geçtiğimiz yıl nüfusumuzu 4 bin kişi artırmıştık. Bu da birçok yatırımımız için önemli katkı almamızı sağladı. Yine bu yıl içerisinde de İller Bankası'ndan alacağımız pay sayesinde ilimizde birçok projemizin başlangıcını vereceğiz. Hizmetlerimizin artması, ilimizin daha yaşanılabilir bir hale gelmesi anlamına geliyor. Bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da şehrimiz bir ivme kazanacak.'

Bu yıl içerisinde konut sorununun çözümü için hamle başlatacaklarını dile getiren Çimen, 'Şehrin içme suyu sorununu çözecek Bahçecik Barajı da önümüzdeki mayıs ayında ihale edilecek. Karşıyaka Tabiat Parkı da 2016 yılının vizyon projelerinden biri olacak. Şehirlerarası otogar, gümüş çarşı, yeni itfaiye, yeni mezbaha, kültür ve turizm yolu, bisiklet ve yürüyüş yolu projelerimiz de yıl içerisinde başlayacağız' diye konuştu.
Kaynak: AA