Ensar Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği'nden Eğitim

Sarıkaya ilçesinde dört yıldır faaliyet gösteren Sarıkaya Ensar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, ilçedeki çocuklara ve gençlereçeşitli konularda eğitim veriyor.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde dört yıldır faaliyet gösteren Sarıkaya Ensar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, çocuklara ve gençlere çeşitli konularda eğitim veriyor.

Dernek başkanı Hulusi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli ve manevi değerlerini önemseyen insanlar yetiştirmek istediklerini söyledi.

Toplumda yozlaşma, değerlerinden uzaklaşma ve yabancılaşma gibi tehlikeler olduğunu ileri süren Şahin, bundan dolayı da böyle bir derneği kurmaya ihtiyaç duyduklarını belirtti.

İlçede dört yıldır faaliyet gösteren dernekte, kreş, kız ve erkek öğrenci yurtlarının olduğunu aktaran Şahin, 'Bu yurtlarımız da ayrıdır. Kız öğrenci yurdumuzda dört hoca hanım, 17 öğrencimiz var. Erkek öğrenci yurdumuzda ise yedi öğrencimiz, bir personelimiz ve iki hocamız var' diye konuştu.

Eğitimlerinde Osmanlı ruhunu yansıtmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, öğrencilere hafızlık eğitimi, fıkıh, akaid, kelam ve tefsir konularında eğitim verdiklerini dile getirdi.

Derneğin faaliyetlerine ilgi gösterenlerin olduğunu aktaran Şahin, eğitimlerin, din görevlisi olmak isteyenlere önemli avantajlar sağladığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA