Çankırı'da Et Entegre Tesisindeki Yangın

Çankırı Valisi Özcan: 'Tesisin beyaz et kısmında meydana gelen bu olaydan sonra fabrikanın zarar gören bölümü tadilata alındı. Fabrikada işçi çıkarımı yapıldığı doğru'

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, geçtiğimiz ay yangın çıkan et entegre tesisinin beyaz et bölümünde 200 işçinin çıkartıldığını belirtti.

Vali Özcan, geçtiğimiz aralık ayında Çerkeş'te bulunan Aytaç Et Entegre Tesisinin beyaz et bölümünde çıkan yangında gösterdiği gayret dolayısıyla Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci'ye başarı belgesi verdi.

Belgenin verilmesinin ardından gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Özcan, tesisten 200 işçinin işten çıkartıldığının doğru olduğunu ifade etti.

Yangın nedeniyle fabrikanın bir kısmının tadilata girdiğini söyleyen Özcan, şöyle konuştu:

'Çerkeş ilçemizde Aytaç tesislerimizde malumunuz bir yangın olayı meydana geldi. Beyaz et kısmında meydana gelen bu olaydan sonra fabrikanın zarar gören bölümü tadilata alındı. Fabrikada işçi çıkarımı yapıldığı doğru. İlk etapta bize söylenen işçi çıkarımı yapılmayacağıydı. Ama maalesef Kaymakamdan aldığım bilgiye göre beyaz et bölümünde çalışan 200 işçi işten çıkartılmış.'

Yaşanan olayın takipçisi olduklarını belirten Özcan, 'İşçilerin maaşları ve tazminatı ödenmiş. Oradaki tamirat çalışması sanıyorum 7-8 ay sürecek. Yetkililerin işçileri mağdur etmedikleri belirtiliyor. İşçilerden de bize gelen yoğun bir şikayet yok. Ancak yaklaşık 200 kişi işsiz kaldı. Bununla ilgili İŞKUR çalışmalarını sürdürüyor. Oradaki tadilat bittikten sonra işçilerimizin işlerine geri dönmelerini umuyorum. Olayın takipçisiyiz' diye konuştu.
Kaynak: AA