Ankara'da Su Sayaçları İçin Donma Uyarısı

ASKİ Genel Müdürüğü, hava sıcaklığının sıfırın altında 17 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini belirterek, su sayaçlarının korunması konusunda Başkentlileri uyardı.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü İrfan Kaya, 3 gece boyunca hava sıcaklığının sıfırın altında 17 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini belirterek, Başkentlileri su sayaçlarını donmaya karşı korumaları konusunda uyardı.

Kaya, yazılı açıklamasında, pazar, pazartesi ve salı geceleri etkili olacak soğuk havada, su sayaçları ve su borularının donabileceğini belirtti.

Açıkta bulunan sayaç ve su borularının donmaya karşı mutlaka cam yünü, boru kılıfı gibi maddelerle kapatılması gerektiğini vurgulayan Kaya, 'Daha önce de yaptığımız uyarılara rağmen son haftalarda yaşanan soğuk havalarda 600'ün üstünde su sayacı donma sonucu arızalandı' dedi.

Bazı abonelerin, donan sayaçları, altında ateş yakarak veya sıcak su dökerek açmaya çalıştıklarına işaret eden Kaya, bu yöntemlerin yanlış olduğunu, sayacın donması, patlaması veya su akması durumunda derhal vananın kapatılarak ASKİ Genel Müdürlüğü'nün '306 72 72' numaralı telefonuna haber verilmesi gerektiğini kaydetti.

ASKİ olarak patlayan sayaçlara hemen müdahale ederek değişimini yaptıklarını anlatan Kaya, 'Abonelerin mağdur olmaması için oluşturulan nöbetçi ekipler, 7 gün 24 saat çalışarak donan sayaçları değiştirecek' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA