Tayvan Hükümeti Suriyelilere Okul Yaptırıyor

Tayvan Hükümeti, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli öğrenciler için okul yaptırıyor. Beraberinde eşi Nadya May ve sekreteri Emel F.I. Chu olmak üzere Reyhanlı’ya gelen Tayvan Hükümeti temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng, Bahçelievler mahallesinde inşaatına başlanılan ve finansmanı Tayvan Hükümeti tarafından karşılanan geçici eğitim merkezi inşaatını inceledi.

Tayvan Hükümeti Suriyelilere Okul Yaptırıyor
Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karasu, Emniyet Müdürü Mustafa Özkan’ın eşlik ettiği Cheng, "Türkiye’deki Suriyeli misafirlerle ilgileniyoruz. Bu nedenle Reyhanlı’ya geldim. Çünkü Tayvan Hükümeti olarak inanıyoruz ki çocukların geleceği için eğitim öğretim çok önemlidir. Tayvan Hükümeti olarak Suriye konusunda Türkiye ile beraber çalışacağız” dedi.

Cheng daha sonra Al Salam Okulunu ziyaret etti. Burada, Türkçe ve Arapça konuşan öğrencilerle sohbet eden Cheng, çiçek ve yörelerine has koro ile karşılandı. Cheng, sınıflarda da incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Tayvan Hükümeti tarafından yaptırılan 24 derslik betonarme okulun Haziran ayında tamamlanacağını ve Al Salam Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören 1600 öğrenciye tahsis edileceğini söyledi.

Kaynak: İHA