Bursa'da Kültür Sanat

BDT, 'Entrikalı Dolap Komedyası', 'Aşk Bir Şey Değildir' ve 'Kanlı Nigar' oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), 'Entrikalı Dolap Komedyası', 'Aşk Bir Şey Değildir' ve 'Kanlı Nigar' oyunlarını beğeniye sunacak.

Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Burak Karaman'ın yönettiği 'Entrikalı Dolap Komedyası'nın dekorunu Behlüldane Tor, giysi tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımını ise Ali Karaman gerçekleştirdi.

Aralarında Arzu Tan Bayraktutan, Harun Türköz ve Serdar Seçkin'in de bulunduğu oyuncuların rol aldığı oyunda, iki hırsız, eski koca, bir katil ve bir ölüyle aynı evde, bir dolap etrafında geçen entrikalar anlatılıyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00'de, 23 Ocak Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00 saatlerinde sahnelenecek.

Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği 'Aşk Bir Şey Değildir' oyununun dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını da Yüksel Aymaz yapıyor. 'Nihal' karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya'nın, 'Tekin' karakterini de Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandırdığı oyunda, evli bir çift odağında kadın erkek ilişkileri ele alınıyor.Oyun, bugün, yarın ve 23 Ocak Cumartesi günü 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.

Sadık Şendil'in yazdığı, Ali Düşenkalkar'ın yönettiği 'Kanlı Nigar'ın dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa'nın da rol aldığı eserde, yangında evi kullanılamaz hale gelen Nigar'ın başından geçenler ele alınıyor. Kavuklu, kızlarıyla kiralık ev arayan Nigar'a yardımcı oluyor. Eve yerleşen Nigar, tanıştığı erkeklere tuzaklar kurup, onları zor durumlara sokarak eğleniyor. 'Kadının fendi erkeği yendi' düşüncesi, dramatik bir örgüyle oyunda ön plana çıkarılıyor.Oyun, AVP Sahnesi'nde 26 ve 27 Ocak saat 20.00'de seyircisiyle buluşacak.

- Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu, 'Arslan Bey'in Kerimesi' ve 'Gulyabani' seyircilerin beğenisine sunacak.

Mehmet Safer'in yazdığı, Ertan Akman'ın uyarladığı ve yönettiği orta oyunu 'Arslan Bey'in Kerimesi'nin dekor ve kostüm tasarımını Murat Şimşek yaptı.

Kazım Güçlü, Bülent Uçar ve Seçil Girgin'in de aralarında bulunduğu ounda, her daim olduğu gibi işsizlikten şikayetçi olan Kavuklu'nun Pişekar tarafından Aslan Bey'in konağına uşak olarak yerleştirilmesi ve sonrasında yaşanan olaylar aktarılıyor. Oyun, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Salonu'nda bugün 20.00'de izlenebilecek.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği 'Gulyabani'nin dekor tasarımı Tayfun Çebi gerçekleştirdi.

Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hunliman, Uğur Serener, Uğur Çakmak'ın sahne aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla, adı 'peri yuvası'na çıkmış köşkte hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler ele alınıyor.

Oyun, Uğur Mumcu Sahnesi'nde 27 Ocak Çarşamba günü 20.00'de oynanacak.

Kaynak: AA