Isınmak İçin Araç Motoruna Giren Kedi Belediye Personelini Harekete Geçirdi

ANTALYA – Antalya’da, bir aracın motor kısmına giren sokak kedisi belediye personelini harekete geçirdi. Kedi, uzun uğraşlar sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı.

Isınmak İçin Araç Motoruna Giren Kedi Belediye Personelini Harekete Geçirdi
Antalya’da bir anda düşen hava sıcaklıkları, sokak hayvanlarını da tehdit ediyor. Soğuktan korunmak için sıklıkla motorları sıcak olan araçların üzerini ve altını tercih eden kediler, zaman zaman da motor bölümüne kadar girerek ısınmaya çalışıyor.

Dün öğle saatlerinde Büyükşehir Belediye bahçesinde bulunan bir aracın motor kısmına giren sokak kedisi, personeli harekete geçirdi. Araç motorundan ses geldiğini fark eden personel, kaputu açtığında motor kısmına sıkışmış olan kediyi fark etti. Kediyi kurtarabilmek için hemen harekete geçen Büyükşehir Belediyesi yönetici ve personelleri, uzun uğraşlardan sonra kediyi bulunduğu yerden çıkarmayı başardı. Hemen tedavi altına alınan sokak kedisi kurtarılamadı.

Hayvanseverler, özellikle soğuk gecelerin sabahında araçların çalıştırılmadan önce altı, tekerlek boşlukları ve mümkünse motor kısmının kontrol edilmesinin ısınmak için buralara saklanan sokak hayvanlarının hayatını kurtaracağına dikkat çekti.
Kaynak: İHA