Ağrı'da Kadınlara Seminer

Ağrı Belediyesi Kadın Komisyonu tarafından “Anayasa ve uluslar arası hukuk çerçevesinde kadın hakları” semineri verildi.

Ağrı'da Kadınlara Seminer
Ağrı Belediyesi’nde düzenlenen seminere çok sayıda kadın belediye çalışanın yanı sıra Ağrı Belediyesi Kadın Komisyonu Başkanı Birsen Tekdağ, Ağrı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Rojda Ezgi Barış ve avukat Olcay Öztürk katıldı.

Seminerde konuşan Avukat Olcay Öztürk, kadın hakları ve kadın sorunlarının köklü bir konu olduğunu vurguladı. Öztürk, “Bu haklar ve sorunlar tarihin derinliklerinde olan bir konudur. Mevcut düzen içinde kadın olarak haklarımız nelerdir. Anayasa ve medeni kanun bizlere hangi hakları tanıyor. Bulunduğumuz haksızlıklar karşısında ceza kanununun bize hak verdiği konular nelerdir. Bu konuları bilmek gerekir. Bütün toplum örgüsü kadın üzerinde şekilleniyor. Tarih devletsiz ve sınıfsız şekli ile kadın eksenli bir yaşam var iken sınıflı ve devletli topluma geçişle beraber bütün toplumsal ilişkiler, üretim erkeğin iktidar mücadelesi sonucu kadın yaşamın dışına atılıyor. Bunlar günümüzde en çok gördüğümüz kadın sorunların nedenidir” dedi.

Kaynak: İHA