Vodafone Kullanıcıları 2016'Yı Kesintisiz Mobil İletişimle Karşıladı

İSTANBUL - Vodafone kullanıcıları yeni yılda 420 milyon dakika konuşurken, 261 milyon mesaj gönderdi.

Vodafone tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 yıldır "En Çok Tavsiye Edilen Operatör" olma başarısını sürdüren şirketin 21 milyonu aşkın abonesi, yeni yılı kesintisiz mobil iletişimle karşıladı.

Vodafone aboneleri, 31 Aralık 2015 ve 1 Ocak 2016 tarihleri arasında geçen sürede toplam 420 milyon dakika konuşurken, 261 milyon mesaj gönderdi.

Bu sürede Vodafone aboneleri 1.016 terabayt mobil internet kullandı. Böylece mobil internet kullanımı, geçen yılbaşına oranla iki katına çıktı.

Yılbaşında en çok konuşan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İzmir ve Antalya oldu. En çok mesaj gönderen illerin başında yine İstanbul gelirken, bunu sırasıyla Ankara, İzmir, Adana ve Şanlıurfa takip etti. En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana şeklinde sıralandı.

Vodafone kullanıcılarının yılbaşında en çok aradığı ülkelere bakıldığında, Almanya'nın ilk sırayı aldığı görüldü. Bu ülkeyi, Fransa, Hollanda, İngiltere ve KKTC izledi. En çok mesaj gönderilen ülkeler ise İngiltere, Almanya, KKTC, Rusya ve Fransa oldu.

Kaynak: AA