Siirt'te Materyal Tasarım Sergisi

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde “İlköğretim Bölümü Materyal Tasarım Sergisi” düzenlendi.

Siirt Üniversitesi İlköğretim Fen Bilgisi, İlköğretim Sosyal Bilgiler ve Matematik öğretmenliği bölümleri tarafından Eğitim Fakültesinde “İlköğretim Bölümü Materyal Tasarım Sergisi” düzenlendi.

Sergiye, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği adına Yrd. Doç. Dr. Ali Çetin, İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği adına Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya ve materyal dersini alan öğrenciler katıldı.

Sergi boyunca ilköğretim fen bilgisi öğrencileri bilim şenlikleri için tasarlanabilecek materyaller ile yarışarak, ortama renk kattı.

Balonlu araba yarışmasında, balondan çıkan havanın arabayı hareket ettirilmesiyle uzun mesafe gidebilen arabanın birinci olarak seçildiği yarışmada, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Bahoz Ay ve Hamza Yetiş birinci, Betül Çaput ve Fasla Ertaş ikinci ve Kübra Doğan üçüncü olarak tamamladı

Fare Kapanlı Araba Yarışmasında, fare kapanında bulunan yayın, bir ip ve çubuk yardımıyla arabanın arka tekerliğine sarıldıktan sonra arabanın başlangıç noktasından en uzun mesafe giden arabanın kazandığı yarışmayı, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Meltem Akıncı birinci, Hamza Yetiş ikinci ve Zahar Gülmez üçüncü olarak tamamladı.

Makarnadan En Dayanıklı Köprü yarışmasında, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Abdurrahim Altıntaş birinci, Nurşi Soyvural İkinci ve Gülşen Öner üçüncü olarak tamamladı.

En Güzel Makarnadan Köprü yarışmasında, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Bahar Cihad birinci, Seda Cengiz ikinci ve Zahar Gülmez üçüncü olarak tamamladı.

Su Roketi yarışmasında, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden Zeynel Hazar birinci, Nalin Sürer ikinci ve Ruken Güngör ve Betül Yıldız üçüncü olarak tamamladı.

Öğrencilerin birbirinden güzel materyalleri ile neşeli bir havada geçen sergide katılımcılar desteklerinden dolayı Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne, Eğitim Fakültesi Dekanlığına ve İlköğretim bölüm başkanı Cahit Pesen’e teşekkürlerini iletti.
Kaynak: AA