Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Suudi Arabistan'da

Şi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile biraraya geldi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in bir araya geldiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, 5 gün sürecek Ortadoğu turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Çin Devlet Başkanı Şi, Kral Selman ile başkent Riyad'da Yemame Sarayı'nda bir araya geldi.

Görüşmede ikili işbirliğinin güçlendirilmesi için başta 'İpek Yolu Ekonomik Kuşağı' ve 'gaz soğutmalı nükleer reaktör kurulması' olmak üzere bilim, kalkınma ve ekonomi gibi çeşitli alanlarda 14 anlaşmanın imzalandığı belirtildi.

Diğer ülkelerin içişlerine karışılmaması, dünyada barış ve güvenliğin hakim olması başta olmak üzere Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ilkelere vurgu yapılması gerektiğini belirten Kral Selman, 'Suudi Arabistan ve Çin, dünyadaki barış ve güvenliğin gerçekleşmesi, istikrarın sağlanması için birlikte çaba sarf ediyor. Terör başta olmak üzere dünyanın karşı karşıya kaldığı meydan okumalar, uluslararası toplumun mücadele etmesini gerekli kılıyor' ifadesini kullandı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin Avrupa ve Ortadoğu ile ilişkilerini güçlendirmek amacıyla inşa etmeyi hedeflediği İpek Yolu Ekonomik Kuşağı Projesi’ni ilk defa Eylül 2013’te kamuoyuna duyurmuştu.
Kaynak: AA