Ardahan'da Kar Yağışı Ve Fırtına Uyarısı

ArdahanPosof karayolunda tır geçişlerine izin verilmiyor.

Meteoroloji Ardahan İl Müdürlüğü, Ardahan'da şiddetli fırtına ve kar yağışı uyarısında bulundu. Yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı Ardahan-Posof karayolunda tır geçişlerine izin verilmiyor.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bölgede iki gün boyunca kuvvetli rüzgar, şiddetli fırtına ve kar yağışının beklendiği bildirildi.

Meteorolojik uyarı doğrultusunda çığ, bina çatılarından kar, buz kütlesi düşmesi ve soba gazı zehirlenmesi risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışı ve tipinin etkili olmaya başladığını söyledi.

Ardahan-Artvin, Ardahan-Posof karayolu başta olmak üzere yolların genelinde kar yağışı ve tipinin etkili olmaya başladığını belirten Yıldırım, 'Akşama doğru yoğun kar yağışı başladı. Özellikle tipiden dolayı zorunlu olunmadıkça yola kimsenin çıkmasını önermiyoruz' dedi.

Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayolların riskli olduğunu, Ardahan-Posof karayolunda tır geçişlerine izin verilmediğini kaydeden Yıldırım, yola çıkacak sürücülerin takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını istedi.
Kaynak: AA