Sandıklı Kültür Ve Sanat Evinde Ahşap Sanatla Buluşuyor

Sandıklı Kültür ve Sanat Evi ahşap atölyesinde 6 esnaf, ahşap oyma sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Sandıklı Kültür ve Sanat Evi’ndeki ahşap atölyesinde, ilçede esnaflık yapan 6 kişi ahşap oyma sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Her hafta salı günü ahşap atölyesinde bir araya gelen esnaf, önceden tasarladıkları ürünleri ahşaba işliyor.

Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Çavuş, ahşap oyma sanatının yaşatılması için gayret gösterdiklerini belirterek, hedeflerinin ileride bu çalışmayı biraz daha genişleterek gençlere öğretmek olduğunu söyledi.

Bu sanatı Sandıklı’da yaygınlaştırmak istediklerini belirten Çavuş, 'Gençlere ahşap oyma sanatını öğretmek ve bu sanatın kaybolmasını önlemek ana hedefimiz' dedi.

Gençlerin bu tür faaliyetlerle vakitlerini daha iyi değerlendirebileceklerine işaret eden Çavuş, şunları kaydetti:

'Camilerimizde eski marangoz ustalarımızın yaptığı işleri görüyoruz. Eski ahşap evlerde yine aynı ustaların yaptığı olağanüstü güzellikteki işlemeleri görüyüruz. Bu ahşap evlerimiz birer birer yıkılıyor. Bu evlerimize sahip çıkılsın. Ahşap sanatını Sandıklı’da canlandırmak adına bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımız ortaya güzel eserler çıkarıyor. Sandıklı kültürel zenginlikleri ile yer etmiş bir ilçe, bu kültürel zenginliklerimize ahşap sanatı da değer katacaktır diye düşünüyoruz.'
Kaynak: AA