Muğla'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Muğla'da silah altına alınan 361. kısa dönem 160 er, törenle yemin etti.

Muğla Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, sivil ve askeri erkan ile askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, temel eğitimini tamamlayan 160 kısa dönem asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

Yemin töreni sırasında çalınan Jandarma Marşı'na aileler, alkışlarla eşlik etti.

Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil Özfidan, törende yaptığı konuşmada, mazisi kahramanlıklarla dolu Türk ordusunun, her zaman Türk milletinin göz bebeği olduğunu söyledi.

Türk milletinin şanlı ordusuna her zaman güvendiğini belirten Özfidan, ailelere seslenerek, 'Evlatlarınız şimdi gururla asker olmanın onuruyla dimdik ayaktalar. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Biliyorum ki sizler de bugün asker anası, babası, eşi ve yakını olmanın gurur ve hazzını yaşıyorsunuz. Yiğit evlatlarınız eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, 176 yıldır bu ülkeye hizmet eden Jandarma Teşkilatının bir mensubu olmak maksadıyla yemin ettiler' dedi.

Törende, yemin eden Mehmetçiklere de seslenen Özfidan, 'Sizler biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için, anayasamızın değişmez ilkelerine bağlı ve milletimizin emrinde silah arkadaşlarınızla birlikte kader birliği yaptınız. Sizlerle gurur duyuyoruz' diye konuştu.Konuşmaların ardından birliğine ilk katılan er Muhammet Eldar'a ödülünü Vali Amir Çiçek verdi. Tören geçişinin ardından aileler askerlerle bir araya geldi.
Kaynak: AA