Kayserili Hayırseverden Sağlığa Katkı

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde patoloji laboratuvarı ile Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezini yenileyen hayırsever Mehmet Akköse’ye plaket verildi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, hastanenin toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırsever Mehmet Akköse’nin, Türkiye’de kanser araştırmalarının Sağlık Bakanlığında bile az yapıldığı bir dönemde Kayseri’de kanser araştırma merkezinin temelini attığını ifade etti.

Akköse'nin o dönem Türkiye’de büyük üniversite hastanelerinde olan nükleer tıp cihazını da hastaneye kazandırdığını dile getiren Tamer, 'Mehmet amca isteklerimizi hep yerine getirdi. Kanser araştırma binasını yaptı ama boyası eskise, bir yerinde bir tamirat gerekse, şuraya bu kadar para lazım dediğimde, hiç ikilemeden şimdiye kadar tüm ihtiyaçlarını karşıladı” dedi.

Hayırsever Mehmet Akköse ise doğup büyüdüğü topraklara katkıda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, 'Bundan sonra da bu katkılarım devam edecek inşallah. Bu toplantıyı tertiplediğiniz için minnettarım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akköse'ye plaketini Milletvekili İsmail Tamer verdi. Törene, Kayseri Eğitim ve Araştıma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan ve İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç da katıldı.

- Tamer'in basın toplantısı

İsmail Tamer, törenin ardından düzenlediği basın toplantısında da Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan yeniliklerden bahsetti.

Hastanede kendisinin başhekim olduğu dönemden sonra çok önemli gelişmeler yaşandığını söyleyen Tamer, “Orta Anadolu'da hala eksik olan hiperbarik oksijen tedavisi hastanemizde başlamış durumda ve yaklaşık 1,5 milyon lira yatırım maliyeti bulunmakta ama daha önemli olan uzmanını bulmaktı. Onun da geçen ay itibariyle tayinin buraya yaptırdık” diye konuştu.

Hiperbarik oksijen tedavisinin, karbonmonoksit zehirlenmelerinde önemli bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Tamer, “Karbonmonoksit zehirlenmeleri her zaman bizim canımızı sıkan, üzen bir olay. Kış geldikten sonra soba zehirlenmesi olarak bildiğimiz karbonmonoksit zehirlenmelerinin tedavisinde uygulanan bir yöntem. İnşallah bundan sonra hastaneye yetiştirilen hastaları kaybetmeyeceğiz” dedi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine robotik yürüme cihazı da kazandırıldığını ifade eden Tamer, hastaların artık Ankara ya da İstanbul'a gitmeden tedavilerine burada devam edebileceklerini kaydetti.

Tamer, 112 Acil Servis'te 49 ambulans ve 4 paletli ambulansın hezmet verdiğini kaydederek, Sağlık Bakanlığı'ndan 12 ambulans, 2 hasta nakil ambulansı ve 4 kar paletli ambulans daha talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA