CHP'li Vekilden Tişörtlü Protesto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa’nın toprağa verdiği iki şehit üzerine giydiği tişörtle protesto eyleminde bulundu. Üzerinde ‘Sıradaki benim oğlum mu?’ yazan tişört giyen Biçer, şehitlerin acısını yüreğinde yaşadığını söyledi.

CHP'li Vekilden Tişörtlü Protesto
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit olan 16 şehitten ikisi dün Manisa’nın Turgutlu ve Salihli ilçelerinde toprağa verildi.

Binlerce vatandaşın katıldığı törenle tüm Manisa aynı acıyı yaşarken 10 yaşında Yaman isminde bir oğlu olan CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer de bugün üzerinde ‘Sıradaki benim oğlum mu?’ yazılı bir tişört giydi. Dün görüştüğü şehit annelerinin acısını yüreğinde hissettiği için böyle bir tişört giydiğini kaydeden Biçer, şöyle konuştu: “Manisa’da dün iki şehidimiz vardı. Acısını çok derinden hissettiğimiz çok zor bir gün yaşadık. İki cenazeye de katıldım. Bugün böyle bir tişört giyerek dün yaşadığım acının bir nebzede olsa dışarı ifadesi olabilir mi acaba diye pasif de olsa bir protesto eylemine giriştim. Dün acılı annelerin yanında acıyı gerçekten çok derinden hissettim bir anne olarak."

On yaşında bir oğlu olduğunu anlatan Biçer, şunları söyledi: "Anne olarak sıra benim oğlumda mı? Acısını hissettim. Özellikle 7 Haziran’dan sonra bir anda tetiğe basıp ortalığı kan gölüne çevirenler, bu kandan beslenmeye çalışanlar, savaş çığırtkanlığı yapanlar, kendi çocuklarına bedelli askerlik yaptırıp usulsüzce heyet raporlarıyla askerlik yapamaz raporu alarak çocuklarını askere göndermeyenler. Özellikle yoksul çocukların halk kitlelerinden bu masum gencecik kardeşlerimizin, evlatlarımızın çok korunmasız bir şekilde özellikle dünkü Dağlıca eyleminde de gördüğümüz gibi. Aileler verdikleri ifadelerde 20 gün önceden gıda getiren araçların da gelemeyeceği bir pozisyonda yaşıyorlarmış. Son 20 gündür araçlarla gıda geliş ve her türlü lojistik destekten uzak bir hayat sürüyorlarmış. Turgutlulu şehidimizin babası oğlunun en son kendilerine bunları bildirdiğini söyledi.

Çok ilginçtir. Komutanları kendi aralarında topladıklarıyla yöre halkından keçi alarak beslenmek zorunda kalmış. Son 20 günü bu kadar zor koşullarda geçirmişler. Şehidimiz 11 aydır ailesinin yanına gelemiyormuş. Yani acısı çok derinlerde bir yerde. Çok zor koşullarda. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bunlar kimsesiz değil.”

Biçer, açıklamasında, teröre izin verenleri, bir şekilde görevini ihmal edenleri, tedbirsizlik yapanları, bu ölümlere göz göre göre çocuklarımızı gönderenleri ve terörü kınadığını belirterek "Buna izin veren tedbirsizlikle de olsa görevini bir şekilde ihmal ederek bu sonuca götürenleri, halkımıza bu acıyı yaşatanları şiddetle kınıyorum. Başbakanı istifaya davet ediyorum."
Kaynak: İHA