Tekirdağ Ve Çevresinde Deprem Zararlarını Azaltılması Çalışmaları

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak: "Marmara Bölgesi nüfus yoğunluğu açısından can kaybı ve deprem zararlarının çok fazla olacağı düşünülen bölge"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmara Bölgesi'nin nüfus yoğunluğu açısından deprem olduğunda can kaybı ve deprem zararlarının çok fazla olacağı düşünülen bölge üzerinde olduğunu belirtti.

Albayrak, Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Tekirdağ ve çevresinde deprem zararlarını azaltma çalışmaları" konulu panelde yaptığı konuşmada, depremin yaşamın bir parçası olduğunu, bu nedenle depremle birlikte yaşamayı kabullenmek zorunda olduklarını ifade etti.

Depreme karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini, bunun için de tedbirin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizen Albayrak,  şunları söyledi:

"Marmara Bölgesi nüfus yoğunluğu açısından deprem olduğunda can kaybı ve deprem zararlarının çok fazla olacağı düşünülen bölge üzerindedir. Bu gerçekten hareketle büyükşehir belediyesi olarak Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanlığını oluşturduk. Tüm bilimsel çalışmalara destek vererek depreme karşı hazırlıklara yoğun bir şekilde devam etmekteyiz."

Depremi bilmek, depreme karşı önlem almak ve ona göre yaşayabilmek için devletten halka herkesin üzerine düşeni yapmak zorunda olduğunu belirten Albayrak, yapılaşmaların tekniğe, bilime ve teknolojiye uygun yapmayan ülkelerin deprem zararlarını azaltamayacağını dile getirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener ise Marmara Bölgesi'nde Deprem ve Tsunami Zararlarının Azaltılması ve Türkiye'de Afet Eğitimi Projesi'nde (Mar-DİM) yer aldıklarını belirterek, proje kapsamında yürütülen çalışmalara destek verdiklerini aktardı.

Yener, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile büyükşehir belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde afet, acil durum yönetimi ve stratejik planların hazırlanmasıyla ilgili çalışma başlattıklarını bildirdi.

Panelde daha sonra Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve Tokyo Üniversitesi'nden katılımcılar, MAR-DİM Projesi'ne ilişkin sunum yaptı.
Kaynak: AA