Türk Yıldızları'na Bakan Gönül'den Ziyaret

İtalyan hava kuvvetleri akrobasi takımı Frecce Tricolore’nin Rivolto Havaalanı’nda gerçekleşen 55. yılı kutlamalarının 2. gününde de gösteri yapan Türk Yıldızları, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından ziyaret edildi.

Frecce Tricolore’nin 55.yılı kutlamalarının 2. gününde ev sahibi İtalya’nın yanı sıra Fransa, Finlandiya, Belçika, Ürdün, Hollanda, Polonya, İspanya, İsviçre, Suudi Arabistan ve Türkiye hava akrobasi takımları gösterileriyle yine nefes kesti. Kutlama gösterilerinde hava koşullarının ilk güne göre daha elverişli olması sayesinde Türk Yıldızları bir önceki gösteriden daha farklı hareketlerle izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Savunma Bakanı Vecdi Gönül de kutlama gösterilerini izlemek için Rivolto Havaalanı’na geldi. İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinolli ile görüşen Bakan daha sonra İtalyan mevkidaşıyla beraber Türk Yıldızları’nın gösterisini izledi. Gönül ve Pinolli’nin bölgesel son gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundukları öğrenildi.

Bakan Gönül daha sonra Roma Büyükelçişi Aydın Sezgin ve Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök ile beraber Türk Yıldızları’nı ziyaret etti. Türk Yıldızları takımı ile gurur duyduğunu belirten Vecdi Gönül, ekip üyelerine saat hediye etti. Türk Yıldızları Filo Komutanı Hv.Plt.Kur.Bnb. Şenol Çetin de Bakan’a pilotların imzalarının bulunduğu Türk Yıldızları posteri hediye etti. Gösteriyi "Mükemmel" olarak nitelendiren Savunma Bakanı, "Türk Yıldızları’nı daha önce de izlemiştim. Buranın halkına hitap edecek şekilde yeni figürler de eklenerek renkli bir gösteri düzenlenmiş, fevkalade başarılı. Her şeyden önce kazasız belasız başarıyla geçtiği için hem şükrediyorum hem de kendilerini tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. Gönül, pilotlara sağlıklarına dikkat etmeleri uyarısında da bulundu ve "7,5 kuvvetine dayanmak kolay değil" dedi.

Türk Yıldızları takımı daha sonra izleyicilerle buluştu. Deneyimli pilotlar hem imza dağıttı ve hem de minik hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA