Öğretmenler Bilim Okulunda

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Kalkan tarafından yürütücülüğü yapılan “Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum-4” projesinin üçüncü aşaması olan “Öğretmen Adaylarıyla Bilim Okulu” toplantısı ile sona erdi.

Öğretmenler Bilim Okulunda
Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, “‘Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum’ diye başladığımız proje bilimi topluma indirgemeyi amaçlayan bir toplum projesidir. TÜBİTAK tarafından 4. defa destekleniyor. Bu projemize 4 yıldır ortaokul düzeyinde öğrenciler, Türkiye’nin her yerinden katılan ilk ve ortaokul öğretmenleri ve öğretmen adayları üçer günlük bilim okulu biçiminde projemize katılıyorlar. Bilimin temellerini öğrenmeye çalışıyorlar. Astronomi üzerinden doğa bilimlerini öğretmeye ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 04-06 Eylül 2015 tarihleri arasında eğitim fakültelerinin ilköğretim bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen “Öğretmen Adaylarıyla Bilim Okulu” öğrencilere katılım sertifikası verilerek tamamlandı.
Kaynak: İHA