Elmalı'da 11. Recep Gürbüz'ü Anma Güreş Turnuvası Yapıldı

ANTALYA - 663. Tarihi Yeşilyayla Yağlı Güreşleri öncesi, Elmalı'da 11. Recep Gürbüz’ü Anma Güreşleri gerçekleştirildi.

Yeşilyayla Güreşleri öncesi, Elmalı Spor Salonunda gerçekleştirilen 11. Recep Gürbüz'ü anma güreşlerine, Antalya genelinden değişik kilolarda 105 sporcu katıldı. Güreş müsabakaları öncesi düzenlenen törende konuşan Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, güreşlerin bu yıl 11'incisini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Yağlı güreşin Elmalı ve Antalya'da yaygınlaşmasında yöre halkının güreşe olan ilgisinin büyük etkisi olduğunu ifade eden Öztekin, şöyle konuştu:

"Yeşilyayla Güreşleri, Kırkpınar'dan daha eski bir tarihe sahiptir. Bu güreşlerin asırlardır aralıksız olarak yapılmasını sağlayan atalarımızı, bu güreşlere maddi manevi desteği esirgemeyen hayırseverlerimizi bugün bir kez daha minnetle anıyoruz. Rahmetli Recep Gürbüz pehlivanımız da ilçemizden çıkmış, adını tarihe altın harflerle yazdırmış değerli bir sporcumuzdu. Biz de onun manevi hatırasını yaşatmak, ata sporumuz güreşi gençlerimize sevdirmek adına, Yeşilyayla Güreşleri öncesi böyle bir turnuva organize ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum."

Konuşmanın ardından başlayan turnuvada sporcular, rakiplerine üstünlük sağlayabilmek için kıran kırana mücadele etti. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Gökçe tarafından madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA