Çanakkale'de 'Pansiyon Hizmetlerinde Kalitenin İzlenmesi' Toplantısı

ÇANAKKALE - Çanakkale'de, "pansiyon hizmetlerinde kalitenin izlenmesi" konulu toplantı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının öz değerlendirme yapmak ve pansiyon kapasitelerinin verimli kullanılması, temizliği ve hijyeni, yemeklerin kalitesi, kullanılan araç ve gerecin kontrolü, öğrencilerin beden temizliği, banyo, sıcak su hizmetlerin sunumu, pansiyonların ev ortamını aratmayacak şekilde aile sıcaklığının yaşandığı mekanlar haline getirilmesi olduğunu belirtti.

Pansiyonlarda öğrencilerin yaşadığı ortamların düzenlenmesinde öğrencilerin ve öğretmenlerin fikirlerinin alınmasının önemine değinen Memiş, yeni eğitim öğretim yılında pansiyonlu okulların müdür yardımcıları ve şube müdürlerini sık sık ziyaret edeceğini bildirdi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük ise il genelinde yer alan pansiyonlarla ilgili sayısal verileri paylaştığı konuşmasında, kontenjanların azami derecede kullanılması gerektiğini dile getirdi. Büyük, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin sadece eğitim öğretim hizmetleri kalitesi değil günlük hayatın içindeki yaşam kalitesinin de artırılmasına yönelik çalışmalar yapmalıyız. Pansiyonlarımızda ev ortamını yakalamalıyız. Bir anne baba duygusu içinde yaklaşmak, kendi çocuklarımızın nasıl bir eğitim-öğretim ortamı içinde olmasını istiyorsak pansiyonlarımızı o şekilde düzenlemeliyiz."

Şube Müdürü Işıl Korkmaz, katılımcılara "pansiyon hizmetlerinde kalitenin izlenmesi" konulu  sunum yaptı.

Kaynak: AA