Burhaniye'de Halk Sağlığı Haftası Standı

9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanırken, hafta nedeniyle açılan stant da ilgi gördü. Burhaniye Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Faruk Kendigelen, hafta kapsamında halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin öneminin vurgulandığını söyledi.

Burhaniye'de Halk Sağlığı Haftası Standı
Haftanın çeşitli etkinliklerde kutlanacağını anlatan Dr. Faruk Kendigelen,”Halk sağlığı açısından en önemli amaç, toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamaktır.

Halk sağlığı uygulaması sağlıklı bireyin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlar. Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunar. Sadece hastaneye ulaşanları değil tüm toplumu kapsar. İlçemizde açtığımız stantla, bu konuda bilinç oluşturmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA