Zeytinburnu, Milletvekili Fatma Benli'yi Ağırladı

İstanbul Milletvekili ve AK Parti İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Av. Fatma Benli, Zeytinburnu’nu ziyaret etti. Benli, ilçedeki çalışmalar hakkında Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan bilgi aldı.

Zeytinburnu, Milletvekili Fatma Benli'yi Ağırladı
George Town Üniversitesi’nin belirlediği en etkili 500 Müslüman listesinde yer alan İstanbul Milletvekili ve AK Parti İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Av. Fatma Benli, Zeytinburnu’nu ziyaret etti. Bu çerçevede Zeytinburnu’ndaki ilk ziyaretini Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a yapan Benli, Başkan Aydın’dan belediyenin yeni çözüm merkezi, sosyal yardımlaşma faaliyetleri ve yeni hizmet binası hakkında bilgi aldı.

“BELEDİYELERİMİZ, ÇOK BÜYÜK BİR AÇIĞI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Özellikle toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik hizmetler üzerine yoğunlaşan Benli, "Toplumun her kesiminden insan, hayatın her aşamasında pek çoğumuzun hiç bilmediği zorluklarla karşı karşıya bırakılıyor. Ailesinden uzaklaştırılan bireyler, suça itilen çocuklar, aile içi şiddet sebebiyle baskı ve zulümle karşı karşıya kalan kadınlar, engelli aileleri ve daha pek çok zorluklarla kalan insanlar, kendilerine uzanacak bir yardım eli arıyor. Bu manada sosyal devlet ilkesini, toplumun her katmanına ulaşarak gerçekleştirmeye çalışan belediyelerimiz, çok büyük bir açığı da telafi etmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

“SAĞLIKLI BİREYLER KADAR SAĞLIKLI TOPLUMLARDA GEREKLİDİR”

2023 yılında 100’üncü yılını kutlayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, geleceğine dair sağlam temellerini atmasının ancak toplumun görünmeyen yaralarının sarılması ile mümkün olacağını belirten Milletvekili Benli, “Sağlıklı bireyler kadar sağlıklı toplumlar da gereklidir. Sağlıklı toplumlarda da başarının temeli, toplumsal zafiyetleri en aza indirecek düzenlemeleri gerçekleştirip, geleceği inşa edecek çocuklarımıza kendi kabiliyetleri ölçeğindeki gerekli her türlü imkanı sunmakla mümkündür” dedi.

“BİR İNSANİ KURTARMAK BÜTÜN İNSANLIĞI KURTARMAK GİBİDİR”

Bu anlamda AK Parti’li belediyelerin, “Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir” düsturunu şiar edinerek birbirleriyle yarış halinde olduğunu ifade eden Benli, “Bu itibarla birçok hizmetin öncüsü olan Zeytinburnu Belediyesi’ne ait hizmetler pek çok belediyemiz için örnek olmaktadır” dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile birlikte Veliefendi Bilgi Evi’nde ziyaretlerde bulunan Benli, Bilgi Evi’nde yapılan etkinlikleri tek tek inceleyerek, burada eğitim alan gençlerle de uzun uzun sohbet etme ve yapılan projeleri yerinde inceleme fırsatını buldu. Ayrıca toplumsal bir yarayı gidermek üzere Zeytinburnu Belediyesi’nin oluşturmuş olduğu Uyuşturucuyla Mücadele Birimi’nin faaliyetlerini de değerlendiren Benli, “Gençlerimizi bu uyuşturucu çetelerinin ellerinden kurtarmalıyız. Bu manada atılan her adım verilen her hizmet kutsaldır” dedi.

Kaynak: İHA