Kaymakam Işık İlköğretim Haftası Programına Katıldı

Küre ilçesinde 2015-2016 Eğitim öğretimin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Kaymakam Işık İlköğretim Haftası Programına Katıldı
İlköğretim haftası İlk program Atatürk anıtı önünde İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Bilir tarafından çelenk konulması, İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşu şeklinde gerçekleşti. İkinci program Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlendi.

İlk Öğretim Haftası Kutlatma programına, Küre Kaymakamı Nesim Işık, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Said Yıldırım,Küre Orman İşletme Müdür Vekili Ercan Şen, Küre HEM Ahmet Yazgan,PTT Müdürü Selim Ayvatoğlu, daire amirleri,okul müdürleri,öğretmenler,öğrenciler ve davetli veliler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Cumhuriyet İlkokulu Müdür Vekili Harun Korkmaz tarafından gerçekleştirildi.

Okulun sadece dört duvardan ibaret olmadığını vurgulayan Korkmaz,’’Bu dört duvar bizi hayatın en çetin şartlarına hazırlar,burası sevginin bilginin hoşgörünün imparatorluğudur burada bu bahçede açar en güzel çiçekler,bu bahçede kök salar en yıkılmaz çınarlar’’ ifadelerini kullandı.Şiirlerin okunması devam eden programda 2.sınıf öğrencisi Muhammed Emre Karadeniz’in “sınıfta “ şiiri büyük beğeni kazandı.

ÖĞRETMENLİK PARAYLA YAPILAMAYACAK KADAR HESABI KİTABI OLMAMASI GEREKEN BİR MESLEK

Küre Cumhuriyet Okulu 1.sınıf öğrencileri ziyaret edilerek, hediyelerin dağıtımı şeklinde devam eden proğram sonrasında Okul Müdürü ve öğretmeleri tanışma gerçekleştiren Işık burada yaptığı kısa konuşmasında; ‘’Öğretmenlik parayla yapılamayacak kadar hesabı kitabı olmaması gereken bir meslek, aynı zamanda peygamber mesleğidir. Okul sadece toplama çıkarmanın öğrenildiği yer değil aynı zamanda ahlaki meziyetler ve toplumun genel ahlaki yapılması gerekenlerin hepsinin öğreneceği yer burası. Okullarımızda eğitim ve öğretim hakkıyla yapıldığı zaman neyi bilen öğrencilerimiz daha fazla olacaktır’’dedi.

Eğitimin artık daha da bilimsel bir kimliğe büründüğünü söyleyen Işık,’’Eğitim ile bir sürü dökümasyonlar bulabiliriz, sosyal medya, televizyonlar da bir çok olaylar görüyoruz bu son zamanlarda terör olaylarını gözlemliyoruz işte bunların temelinde hep eğitim var,bu sebepten de eğitime çok önem vermeliyiz’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA