İKBU'de Akademik Yıl Açılışı

İSTANBUL - İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, üniversitelerinin uluslararası bir eğitim kurumu olmaya doğru hızla ilerlediğini söyledi.

İKBU, 2015-2016 akademik yılı açılışını üniversitenin Mahmutbey’deki yerleşkesinde gerçekleştirilen törenle başlattı. Açılış törenine, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, İKBU Rektörü Prof. Dr. Erhan Çağrı, akademik kadro, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Prof. Dr. Erhan, üniversitelerinde eğitim gören öğrenci sayısının 5 bin 438’e ulaştığını, 42 ülkeden 492 öğrenci olduğunu anlattı.

Erhan, "Üniversitemiz, uluslararası bir eğitim kurumu olmaya yolunda hızla ilerliyor. 90 üniversiteyle Erasmus, 100 üniversiteyle de çeşitli programlarla işbirliğimiz bulunuyor. Hedefimiz bu işbirliğini 150 üniversiteye çıkarmak" dedi.

Kemerburgaz Üniversitesi’nde bugün itibarıyla 7 fakültede 22 lisans programının devam ettiğini aktaran Erhan, şunları kaydetti:

"Hukuk Fakültemizin, Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile yürüttüğü lisans çift diploma programıdır. Türkiye’de başka bir örneği bulunmayan son derece önemli bir girişim. Buradan mezun olan öğrencilerimiz hem Almanca Türkçe dersleri alıp Türkiye ve Almanya’da geçerli birer hukuk diplomasına sahip olacaklar. Diğer yandan eczacılık fakültemizin Amerika Birleşik Devletleri’nde Colorado Üniversitesi’yle yürüttüğü lisans ders programı sayesinde ABD’den gelen hocalarımız üniversitemizde ders veriyorlar. Bunu da ileride bir çift diploma programına dönüştürmeyi çok arzu ediyoruz."

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Şıpka ise savaş ve çatışma ortamının adaleti sağlamaya zarar verdiğini, adaletin mülkün temeli olduğunu ancak bunun tek başına yeterli olmadığını belirtti.

Şıpka, şunları kaydetti:

"Maalesef şu günlerde bir çatışma ortamı yaşıyoruz. Bizler insan olarak gördüklerimize, yaşadıklarımıza duygusal tepkiler veriyoruz. Oysa devletin duyguları olmaz, olamaz. Barış uluslararası hukuktan doğan bir haktır. Demek ki savaş ve çatışma ortamı adaleti sağlamaya yardımcı olamıyor. Öyleyse adaletin ikiz kardeşinden bahsetmek gerekir. Adaletin ikizi barıştır. Bunlar birbirine muhtaçtır. Bunlardan birisi olmazsa diğeri olamaz. Barışın olmadığı bir ortam, çatışma ortamı, hukuk açısından sadece ve sadece daha çok hak ihlallerine yol açar."

İKBU Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından üniversitenin farklı fakültelerine birincilikle giren öğrencilere ve başarı gösteren öğretim üyelerine plaket verildi.

Açılış töreni, yeni kadro alan öğretim üyelerinin cübbe giyme seremonisiyle sona erdi.

Kaynak: AA