CHP Çanakkale Milletvekili Erkek'in Mardin'deki Açıklaması

AK Parti Çanakkale Milletvekili Turan: "Biz kardeşsek sınırımızda PYD olabilir düşüncesi çok talihsiz bir düşünce. Terör örgütlerine verilen destekle kimse bu ülkeye barışı getiremez"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in Mardin'de yaptığı açıklamaya ilişkin, "Biz kardeşsek sınırımızda PYD olabilir düşüncesi çok talihsiz bir düşünce. Terör örgütlerine verilen destekle kimse bu ülkeye barışı getiremez" görüşünü dile getirdi.

Turan, Erkek'in "Biz kardeşsek evet bizim sınırımızda başkası olacağına PYD olsun bizim için hiçbir sakıncası yok" şeklindeki açıklamasına yönelik değerlendirmesinde, 7 Haziran seçimleri sonrası terör örgütleri PKK ve DAEŞ tarafından artarak süren terör saldırıları gündemdeyden, Muharrem Erkek'in "ibret verici" açıklamalarını dinlediklerini bildirdi.

Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olan CHP zihniyetinin temsilcisinin sınırda bir terör örgütünün olabileceğini istediğini belirttiğini aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Devletimiz hem Güneydoğu'da hem de Suriye sınır hattında terörle mücadele veriyor. Vatan sevgisi olan her bireyin desteğine ihtiyaç duyulan bir süreçteyiz. Biz kardeşsek sınırımızda PYD olabilir düşüncesi çok talihsiz bir düşünce. Terör örgütlerine verilen destekle kimse bu ülkeye barışı getiremez. Sözde barış güvercinleri PKK'ya yardım eden belediyeyle kardeşliğini sürdürerek, PYD'ye sahip çıkarak barışı temsil ettiğini düşünmesin. Onlar sadece barışın edebiyatını yapıyorlar. Türkiye'de kalıcı barışın tesisi için tüm partiler ayrım gözetmeden terörle arasına mesafe koymalılar. PKK, DAEŞ ve PYD, hangisi olursa olsun Türkiye için önemli tehdit unsurlarıdır. Terörle mücadelede başarılı olmak için ise topyekun bütün bu örgütlerle mücadele esastır. İsteyen istediğiyle kardeş olabilir, komşu olabilir. Bizi üzen Çanakkale imajının bu menfi çıkışlar sebebiyle zedelenmesidir. Çanakkale halkı bu açıklamalara gereken cevabı verecektir."
Kaynak: AA