Ceyhan Kaymakamlığıdan 8 Aileye Ev

Ceyhan Kaymakamlığının ihtiyaç sahibi 8 aileye ev yaptığı bildirildi.

Ceyhan Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mustafa Ünlüsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin görevlerinden birinin zaruret içinde bulunan vatandaşlara sahip çıkmak olduğunu belirtti.

İnceleme ve soruşturmalar neticesinde evi olmayan ya da sağlıksız şartlarda oturan 8 aile tespit edildiğini ifade eden Ünlüsoy, şunları kaydetti:

"İhtiyaç sahibi ailelere, açıkta olanlara özellikle kimsesiz, öksüz ve yetimlere ev yaptırmaya devam edeceğiz. İlçemizdeki 8 aileye ev yardımında bulunduk. Bu arada kapısı, penceresi olmayan, çatısı akan evleri de bakım ve bakımdan geçiriyoruz. Birçok evin de gerekli ev eşyalarını vakfımızca temin ettik. Bu uygulamalara aynı şekilde devam edeceğiz."

Ünlüsoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın geçen yıl yaptırdığı 28 evle birlikte toplam 38 aileye ev yapıldığını belirtti.

Dutlupınar Mahallesi'nde oturan evli ve 5 çocuk babası İsmail Çakır, eski ahşap evinde yıllarca yaşam mücadelesi verdiğini ifade ederek, "3 aylık engelli maaşımla evimin geçimin güçlükle karşılıyorum. Günlük tarım işçiliği yapıyorum. Eski evimizin durumu çok kötüydü. Kışın evimiz yağışlı havalarda akıyordu. Allah razı olsun devletimize, bizim çektiğimiz çileyi gördü, bize sahip çıkarak ev yaptırdı. Çok şükür evimizde huzurlu bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: AA