Emniyet Müdürlüğü, Okullar İçin Kriz Müdahale Ekipleri Oluşturacak

İçel İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde uygulayacağı ‘Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi’ kapsamında, her okul için bir polis memurunu irtibat görevlisi olarak görevlendirecek, okullardaki olaylara anında müdahale için kriz müdahale ekipleri oluşturacak.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim (GOGEM) Projesi” hazırlandı. Proje ile İçel merkezinde bulunan eğitim ve öğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere daha güvenli bir eğitimin verilebilmesi, öğrencilerin okul dışından gelebilecek tehlikelerden korunması, okul yönetimi ve öğrencilerle sürekli diyalog içerisinde bulunularak, okul içerisindeki sorunlu ve adli olaylara karışan öğrencilerin belirlenip takip ve kontrollerinin yapılması ve sorunun kaynağının tespit edilerek çözümler üretilmesi amaçlanıyor. Ayrıca okullarda Emniyet Teşkilatının görev alanına giren sorunların hızlı, etkin ve süreklilik arz edecek şekilde çözümüne katkı sağlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında, okulların giriş çıkış saatlerinde okul önlerinde ve çevresinde gerekli önlemlerin alınmasının yanı sıra her okul için bir polis memuru okul irtibat görevlisi olarak görevlendirilecek. Okullarda meydana gelebilecek olaylara anında müdahale için de kriz müdahale ekipleri oluşturulacak. Kamera sistemi bulunmayan okullarda kamera sistemin kurulması ve okullar tarafından özel güvenlik görevlisinin temin edilmesinin de sağlanacağı proje çerçevesinde, çocukların suç teşkil eden faaliyetlerden korunmasına yönelik seminerler de düzenlenecek.

Okul çevresinde bulunan internet kafe, playstation salonu, tekel büfesi gibi işyerlerine yönelik denetimlerin de yapılacağı proje ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik okul geçit görevlileri semineri ile trafik bilincinin oluşturulmasına yönelik seminerler verilecek. Servis şoförlerine trafik kültürü ve güvenli sürüş farkındalığının kazandırılmasına yönelik eğitimlerin verilmesinin yanı sıra öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik şiddetin önlenmesi, madde bağımlılığı ile mücadele ve çocukların korunması konularında seminerler de düzenlenecek.
Kaynak: İHA