Avusturya Salzburg Üniversitesi Kapılarını ODÜ'ye Açtı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile Avusturya’nın Salzburg Üniversitesi arasında iyi niyet anlaşması imzalandı.

Avusturya Salzburg Üniversitesi Kapılarını ODÜ'ye Açtı
Bir süre önce Erasmus programı kapsamında İtalya’da iki üniversite ile işbirliği anlaşması imzalayan Ordu Üniversitesi, Erasmus Plus öğretim üyesi ve öğrenci hareketliliği programına, 1622 yılında kurulan 4 fakülteye ve 18 bin öğrenciye sahip Salzburg Üniversitesini de ekledi.

Uluslararası ağı ile Avrupa’nın merkezinde modern bir bilgi merkezi olarak dikkat çeken Salzburg Üniversitesinin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sylvia Hahn ve ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç arasında imzalanan iyi niyet anlaşmasına göre her iki üniversitede bulunan ve birbirleri ile uyum sağlayan tüm bölümler arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişimine imkan sağlanacak.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yapılan bu anlaşma ile akademik ve kültürlerarası işbirliklerinin güçlendirildiğine dikkat çekti. Yarılgaç, “Karşılıklı iyi niyet anlaşması olarak başlatılan protokol, ilerleyen dönemlerde iki üniversite arası uyum sağlayan programlar, öğretim üyesi ve öğrenci hareketliliği ile desteklenecek ardından Erasmus Plus Değişim projesine geçilebilecektir. Üniversitemiz akademik, idari personeli ve öğrencileri bu imkanlardan en yüksek derecede istifade etmeli, eğitim ve iş kariyerlerinde bu tecrübelerini kullanmalıdırlar” dedi.

Kaynak: İHA