Cumhuriyet İlkokulunda İlköğretim Haftası Açılış Programı Yapıldı

Akçakoca’da 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı ilköğretim haftası açılış programı Cumhuriyet İlkokulu tarafından düzenlendi.

Cumhuriyet İlkokulunda İlköğretim Haftası Açılış Programı Yapıldı
Akçakoca’da gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Özer, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk, Askerlik Şube Başkanı Savaş Karataşlı, İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşad Aykaç, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ünsal Kaynak gerçekleştirdi. Konuşmasında “2015 - 2016 Eğitim - Öğretim yılı ilköğretim haftası öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun. Geçen yıl okulumuzda 132 öğrencimiz vardı bu yıl sayıyı Yüzde 90 artırarak 230 öğrenciye çıkardık. İnşallah seneye 300 - 350’leri buluruz. Okulumuz yazında boş kalmadı Güneydoğu ve Doğudan gelen fındık işçilerimizin çocukları okulumuzda eğitim faaliyetlerini sürdürdüler. Genç Hayat Vakfı tarafından yürütülen “Fındık Bahane Eğitim Şahane” projesi okulumuzda gerçekleşmiştir. Bu projede 130 öğrenci eğitim faaliyeti gördü” dedi.

Okul Müdürü Ünsal Kaynak’ın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çelik bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Akçakoca Milli Eğitim camiamız 30 kurum, 352 derslik, 445 öğretmen, 6725 öğrenci ile eğitim öğretim yılına hazırdır. Geçtiğimiz eğitim yılında şuan bahçesinde olduğumuz Cumhuriyet İlköğretim Okulumuz Eğitim Öğretime geçmiş, aynı zamanda İmam Hatip Lisemize başlanmış, Sosyal Bilimler Lisemizin yurt binasına başlanmıştır. Burada emeği geçen Sayın Kaymakamımız Mehmet Özer’e ve okullarımızın okul bahçelerinin yapılmasında emeği geçen Sayın Belediye Başkanımız Cüneyt Yemenici’ye şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca emeği geçen okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılına hep birlikte azimle, heyecanla ve sevinçle başlıyoruz. Hepimizin temel vurgusu eğitim de öğrenme ve öğretmedir. Yusuf Hac Hacib Kutadgu Bilig eserinde 2 türlü insanla insan vardır derler 1 öğreten 1 öğrenendir der. En önemli vasfın eğitim olduğunu vurgular. Öğrenmenin sınırı olmadığının bir hayat boyu süreceğini açıklar” diye belirtti.

İlçe Milli eğitim Müdürü Cevat Çelik’in konuşmasının ardından 8.sınıf öğrencisi tarafından ilkokul 1.sınıfa başlayan öğrenciye Türk Bayrağı sunulmuştur. Öğretmenler tarafından anaokuluna başlayan çocuklara hediyeler takdim edilmiştir. Hediye takdiminin ardından şiirler okunmuş ve İlçe Kaymakamımız Mehmet Özer söz almıştır.

Konuşmasında “Eğitimde niteliği artırarak daha ilerletmek yüksek seviyeye ulaştırmak için uğraşacağız. Bu çerçevede paydaşlarımız belli başta öğrenciler, fedakar veliler, öğretmenlerimiz ve bunları koordine eden idarecilerimizdir. Bugünkü heyecanla birlikte öğrencilerimizi velilerimizin takip etmesini istiyoruz. Biz öğretmenlerimize ve idarecilerimize çok güveniyoruz, çünkü onlar geleceği inşa etmektedirler. Bugüne kadar üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yapmışlardır. 2015 -2016 Eğitim Öğretim yılında ciddi anlamda bazı çalışmalarımız olacaktır“ diye konuştu.

Konuşmaların ve etkinliklerin gerçekleşmesiyle birlikte ikramlar yapılmış ve sonrasında açılış programı son buldu.
Kaynak: İHA