Kabe-İ Muazzama'da Yüzbinler Mescid-İ Aksa İçin Dua Etti

Hac farizasını yerine getirmek için Mekke-i Mükerreme’ye ulaşan milyonlar son Cuma namazında Kabe-i Muazzama’da buluştu. Hacı adayları, Mescid-i Aksa için dualar etti.

Kabe-İ Muazzama'da Yüzbinler Mescid-İ Aksa İçin Dua Etti
Hac ibadetini yerine getirmek için Kabe’de bulunan 2 milyona yakın hacı adayı Cuma namazı için bir araya geldi. Kabe İmamı, namaz öncesindeki vaazda Hac ile alakalı konuşma yaptı. Ana hutbede ise, Kudüs’te Mescid-i Aksa’daki Yahudi zulmünü anlatan Kabe İmamı, “Yahudiler Mescid-i Aksa’ya tecavüzlerde bulunuyor. Bu direnen kardeşlerimizi orada tek başlarına bırakmak mümkün değildir. Onlar için dua ediyoruz” diye konuştu.

Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya gittiği ile alakalı Ayet-i kerimeyi okuyarak, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkılması gerektiğini anlatan Kabe İmamı, Yahudilerin Mescid-i Aksa’yı işgal ederek büyük fitneler çıkardığını söyledi.

Kabe İmamı, “İleride zalimlerin ne hale düşeceğini, nereleri göreceğini bildiren Ayet-i kerimeyi de okuyarak, “İnananlar zalimler karşısında mutlaka zafere ulaşacaklardır” dedi.

CUMA ÇIKIŞINDA İZDİHAM YAŞANDI

Cuma namazı sonrasında genişletme inşaatı sebebiyle birçok çıkış kapısının kapalı olması nedeniyle izdiham yaşandı. Sıcaklığın 43 derece olduğu öğle saatlerinde güneş altında bunalan hacı adayları bir an önce serin mekanlara kendilerini atmak isteyince çıkışta izdiham oldu. İzdiham sebebiyle 5 hacı adayı hastanelik oldu. Ambulanslar Kral Abdülaziz Kapısı önünden yaralıları alarak hastanelere taşıdı. Hacı adaylarının yüzde 90’lık kısmının Mekke-i Mükerreme’ye ulaştığı öğrenildi. Hacı adaylarının kalabalıklaşması sebebiyle akşam saatlerinde de tavafta yoğunluk yaşanıyor. Bazı saatlerde Kabe’ye girişler yoğunluktan dolayı kapatılıyor.
Kaynak: İHA